http://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhttp://matcuoi.comhye semua!!..maeyh la melawat2 dlu aku punya blog,,,sblum tutup tu ka,,follow larh dulu ye,,untuk mengerat kan silaturrahim,,hehehh,,

Isnin, 14 Februari 2011

PERUBAHAN JAM TIDO


Today adalah hari ini
Yesterday  adalah semalam
Kenapa aku selalu begini
          Tak reti nak tidur malam 


Pantun diatas menerangkan tentang seorang wanita *Wanita ke??* yang selalu tidur selewat 3 pagi SETIAP HARI. Sukar baginya untuk me'Lena'kan diri sebelum pukul 12 malam. Bangun tidurnya pula tidak menentu. Kadang kala awal tapi selalunya lewat bangun pagi dalam sekitar 10 pagi !*paling awal la* . 
Wanita tersebut sering di'leteri oleh kedua ibubapa nya kerana sering bangun lewat . Hal ini kerana adalah tidak elok seorang wanita bangun lewat seperti wanita tersebut. Wanita tersebut tidak menghiraukan leteran kedua ibubapanya kerana dia masih tidak dapat mengubah cara tidur nya yang 'tunggang tebalik itu' . Walaupun begitu, jauh didalam sudut hati nya ingin mengubah cara tidurnya yang teruk itu tetapi tidak tahu caaranya.
Oleh itu, wanita tersebut telah di'ugut' oleh seseorang untuk tidur seawal 12 malam setiap hari mulai hari ini.Persoalan nya disini, mampukan wanita tersebut tidur seawal 12 malam setelah sekian lama waktu tidur nya selewat 3 pagi???? mampukah??? oh tidak.. agak sukar baginya untuk mengubah Jam Tidur badannya itu. tetapi adakah wanita tersebut mempunyai pilihan? tidak sama skali. Maka, dengan ini wanita tersebut perlu melakukan nya dalam keadaan 'paksa tapi rela' . Wanita tersebut perlu mula menukar jam tidurnya mulai hari ini. * Oh Tidak!* 
Maka dengan ini, kepada kawan-kawan kepada wanita tersebut ,sekiranya anda ingin menghubungi wanita tersebut atas jam 12 malam, anda dikehendaki meninggalkan pesanan anda di FB nya dan bagi yang mempunyai nombor telefonnya , sila hubungi nya disitu. harap maklum!
ps 1: Sila cari sendiri siapakah gerangan wanita tersebut..hehe 
ps 2:  maaf! pantun diatas sangat x sedap n merepek ..haha~ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan